Stripe lanceert partnerprogramma

Stripe formaliseert ecoysteem voor partners

Amsterdam, 1 augustus 2018  Stripe heeft een partnerprogramma gelanceerd, de eerste in zijn soort in de online betaalindustrie. Op dit moment telt het Stripe-ecosysteem al duizenden informele partners. Zij kiezen voor het Stripe-platform vanwege de hoogwaardige technologie en API’s, en vanwege het snel groeiende aantal gebruikers. Op dit moment kunnen partners rekenen op een omzet van €1,38 voor iedere euro die Stripe verdient. Het nieuwe Stripe Partner Programma is een formalisatie van dit ecosysteem, waarbij partners toegang krijgen tot allerlei voordelen, zoals:

  • een nieuw partnerportal met educatieve materialen en best practices voor een veilige en betrouwbare integratie met Stripe;
  • een Stripe Verified Partner badge en logo, wanneer de beveiligingsreview en het verificatieproces met succes zijn doorlopen;
  • toegang tot miljoenen Stripe-gebruikers door LISTING op Stripe’s ‘Works With Stripe’-gallery op http://stripe.com/workswith.
  • prioriteit bij support, zodat supportvragen sneller worden afgehandeld;
  • exclusieve uitnodigingen voor toegang tot bètaversies en toekomstige roadmaps.

Het partnerprogramma kent twee typen partners (Platform Partners en Extensions) en twee partnerniveaus (Stripe Partners en Stripe Verified Partners).

Het aantal gebruikers van Stripe is snel toegenomen, mede dankzij het feit dat de helft van de ondernemingen die gebruikmaken van Stripe hun maandvolumes binnen twee jaar zien verdubbelen. Het partnerprogramma biedt partners betere toegang tot deze snel groeiende bedrijven.

“Vóór de samenwerking met Stripe ontbrak er nog iets aan DocuSign. Het was weliswaar mogelijk om gezamenlijk een contract op te stellen en daarover tot overeenstemming te komen, maar dan kon het gebeuren dat de diensten wel werden geleverd maar niet werden betaald. Met Stripe bieden we klanten nu een complete platformoplossing”, zegt Ron Hirson, chief product officer bij DocuSign.

“Partners integreren al jaren met Stripe en ruim de helft van onze snel groeiende klanten maakt gebruik van een of meer Stripe-extensies”, zegt Claire Hughes Johnson, Stripe COO. “Onze partners hebben ons gevraagd om een makkelijke manier waarmee ze nieuwe platforms en nieuwe apps kunnen ontdekken. Dat is precies wat we met dit partnerprogramma bieden.”

Over Stripe
Stripe is een wereldwijd softwareplatform voor het starten en runnen van een online onderneming. Sinds de lancering in 2011 is Stripe uitgegroeid tot een belangrijke drijvende kracht achter de mobile commerce-revolutie. Jaarlijks worden miljarden euro’s aan betalingen verwerkt voor honderdduizenden bedrijven in 25 landen. Het is de missie van Stripe om het ‘BNP’ van het internet te laten groeien, door ervoor te zorgen dat meer bedrijven online zaken kunnen gaan doen. Kijk voor meer informatie op www.stripe.com.