Samenwerking SecureMe2 en Privacy Zeker maakt voldoen aan AVG eenvoudiger en goedkoper

Combinatie van juridische dienstverlening en technische securitymaatregel

Hoewel de AVG bijna een jaar geleden van kracht werd, voldoen veel bedrijven nog altijd niet aan de AVG. Privacybescherming en voldoen aan de AVG zouden voor elke onderneming hoog op de agenda moeten staan, maar zij vinden het vaak te ingewikkeld en te duur. Volgens Privacy Zeker en SecureMe2 hoeft dat helemaal niet zo duur en ingewikkeld te zijn als veel bedrijven denken. Beide bedrijven bundelen nu de krachten om ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen, zowel op juridisch als op technisch gebied.

Voldoen aan de AVG vergt een combinatie van juridische, organisatorische en technische zaken – denk aan verschillende procedures, documenten, registers en securitymaatregelen. Het zijn zaken die door veel bedrijven geassocieerd worden met complexe toestanden en hoge kosten. Door een innovatieve aanpak maken Privacy Zeker en SecureMe2 het voldoen aan de AVG een stuk eenvoudiger en veel goedkoper, onder meer door een betaalbaar abonnementsmodel en een toegankelijke klantbenadering. De samenwerking brengt een alles-in-een ‘AVG-pakket’ binnen bereik van het mkb.

Bovendien werken beide bedrijven ook samen met Hiscox, aanbieder van cyberverzekeringen voor bedrijven. Als onderdeel van deze samenwerking krijgen klanten van SecureMe2 nu gratis toegang tot het AVG-startpakket van Privacy Zeker, met onder andere privacy e-learning en een datalekregister.

Tom Maarsman, oprichter en Managing Director van Privacy Zeker: “We bieden alle juridische tools om te voldoen aan de privacywetgeving én een helpdesk met privacy-experts om te helpen bij vragen. Ons online programma helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen voor hen gelden en hoe zij hier aan kunnen voldoen. Ook zorgen we dat de benodigde documenten voor de onderneming op maat worden gemaakt en krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister.”

Aad van Boven, CEO van SecureMe2: “Bedrijven moeten ook technische maatregelen nemen om persoonsgegevens te beschermen. Om cyberaanvallen tegen te gaan is een firewall of anti-virussoftware alleen niet voldoende. Daarom heeft SecureMe2 het SAM Cyber Alarm ontwikkeld; een security-oplossing waarmee 24 uur per dag, 7 dagen per week het uitgaande netwerkverkeer wordt gescand. Bij vreemd gedrag zal alarmering plaatsvinden, zodat meteen actie kan worden ondernomen. Door het SAM Cyber Alarm te gebruiken heeft het bedrijf ook een aantoonbare technische maatregel genomen in het kader van de AVG.”

Meer informatie over Privacy Zeker Start is hier te vinden: https://privacyzeker.nl/privacy-zeker-start/.
Meer informatie over het SAM Cyber Alarm is hier te vinden: https://www.secureme2.eu.

Over Privacy Zeker
Privacy Zeker is een legal tech organisatie, waar privacyexperts werken die ervan overtuigd zijn dat voldoen aan de wetgeving niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Door het combineren van juridische kennis, een slimme tool en een helpdesk, helpt het bedrijf mkb-ondernemers en zzp’ers om te kunnen voldoen aan de privacywetgeving. Zo maakt Privacy Zeker de wetgeving toegankelijker. En zo kan de ondernemer zich focussen op waar hij of zij goed in is: ondernemen. Privacy Zeker is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: https://privacyzeker.nl.

Over SecureMe2
SecureMe2 levert het toegankelijke, innovatieve en betaalbare beveiligingsplatform SAM Cyber Alarm, waarmee mkb-organisaties securitymaatregelen kunnen nemen die anders buiten hun technische en financiële bereik zouden liggen. Het beveiligingsplatform is ook zeer geschikt voor grote ondernemingen. Het SAM Cyber Alarm scant en analyseert netwerkverkeer om direct afwijkende en potentieel gevaarlijke issues te detecteren en te rapporteren. Voor meer informatie: https://www.secureme2.eu.