SafeSize, specialist in hightech schoenadvies, haalt €10 miljoen aan nieuwe investeringen op

By 27 februari 2019Persberichten

Nieuw kapitaal wordt ingezet om te groei in nieuwe markten te versnellen, toptalent aan te trekken en de productinnovatie te versnellen

Amsterdam, 27 februari 2019 Het Nederlandse SafeSize (safesize.com), wereldwijd marktleider op het gebied van omnichannel schoenadvies, heeft €10 miljoen opgehaald in een Series B investeringsronde. Het nieuwe kapitaal is afkomstig van een consortium van zowel huidige investeerders 3TS Capital Partners en Convent Capital, als additionele strategisch investeerders. Deze nieuwe investeringsronde vloeit voort uit de recente successen van SafeSize en de groei van het bedrijf.

SafeSize helpt online en offline schoenenretailers om klanten beter te bedienen met perfect passende schoenen. Met behulp van 3D voetenscans, ’s werelds grootste database van 3D gescande schoenen, door het bedrijf zelf ontwikkelde pas-algoritmen en machine learning, zoekt SafeSize de perfecte schoenen, zowel qua pasvorm als qua functionaliteit. Op deze manier heeft SafeSize al ruim 2.000 bekende schoenenretailers en -merken geholpen om digitaal te groeien en klanten een ongeëvenaarde mate van personalisatie te bieden.

“’Business as usual’ is geen optie meer voor schoenenretailers en -merken. Consumenten verwachten een naadloze, gepersonaliseerde winkelbeleving via alle verkoopkanalen. Met behulp van SafeSize kunnen schoenenretailers- en -merken hun consumenten zowel online als in de winkel op een bijzondere en zeer persoonlijke wijze bedienen. Onze oplossing is in feite de best mogelijke omnichannel verkoopassistent, die diepgaande expertise op het gebied van schoenpasvorm combineert met tientallen miljoenen gegevens over schoenen en voeten. Al deze data worden met behulp van machine learning geanalyseerd om onze algoritmen continu te verbeteren. We zijn bijzonder blij met deze nieuwe investering en over de blijvende ondersteuning van onze partners, die onze visie delen”, zegt Angelos Stavrakis, CEO van SafeSize.

SafeSize gaat het nieuwe kapitaal inzetten om verder op te schalen en zijn leidende positie op het gebied van virtueel passen en schoenadviezen verder te versterken. Dit gebeurt onder andere door nieuw talent aan te trekken, de productinnovatie te versnellen en nieuwe markten te betreden.

“SafeSize heeft de investeringen die het sinds 2012 heeft ontvangen gebruikt om een oplossing te bouwen die de kloof tussen de fysieke en de online markt overbrugt. Het resultaat is een krachtig tool voor retailers, dat de basis was voor de driecijferige groei van SafeSize in 2018. Het concept heeft zich nu bewezen, met een goed werkende oplossing en tevreden klanten. Nu is het een kwestie van voortbouwen op dit fundament en verder opschalen”, zegt Maarten Meijnen, Founder van Convent Capital.

Angelos Stavrakis, CEO van SafeSize.

“SafeSize zorgt ervoor dat schoenenretailers en -merken succesvol kunnen zijn in het snel veranderende retaillandschap, via een betere dienstverlening en nieuwe omzetbronnen”, zegt Elbruz Yilmaz, Investment Director bij 3TS Capital Partners. “Wij zijn ervan overtuigd dat SafeSize met deze nieuwe investering beschikt over de middelen waarmee ze wereldwijd verder kunnen opschalen en we zijn dan ook blij om SafeSize te blijven ondersteunen bij het versterken van hun leidende positie als hét schoenadviesplatform voor retailers.”

Over Convent Capital
Convent Capital is een ‘open-ended’ investeringsmaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Vanwege de ‘open-ended’ aard van het investeringsvehikel, heeft Convent Capital geen vooraf vastgestelde investeringshorizon en gaat het uit van een lange-termijn vooruitzicht op de verschillende industriesectoren. Deze lange-termijn blik sluit uitstekend aan op de circulaire filosofie van Convent en de overtuiging dat opereren zonder druk om uit te stappen resulteert in betere resultaten. Convent Capital heeft de ambitie om te bewijzen dat bedrijven die inzetten op duurzame waardecreatie uiteindelijk de winnaars van de toekomst zullen zijn. Kijk voor meer informatie op www.conventcapital.nl.

Over 3TS Capital Partners
3TS Capital Partners is een van leidende Europese private equity en venture capital investeringsmaatschappijen, gericht op techbedrijven. 3TS biedt groei- en overnamekapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen groeisectoren, waaronder technologie & internet, media & communicatie en diensten op basis van technologie. Tot de investeerders in huidige en voormalige 3TS-fondsen met een totale waarde van ruim €300 miljoen behoren EIF, EBRD, Cisco, OTP, Sitra,3i en KfW. Kijk voor meer informatie op www.3tscapital.com.

Over SafeSize
SafeSize is opgericht in 2012 en biedt omnichannel virtuele pas- en adviesoplossingen voor schoenenmerken en -retailers. Met ruim 13 miljoen geanalyseerde consumenten en 1 miljoen gescande schoenen voor ’s werelds grootste schoenenmerken en -retailers, gaat SafeSize aan de leiding in een snel groeiende sector. SafeSize zorgt ervoor dat consumenten altijd de best passende schoenen vinden en kopen, via een unieke en sterk gepersonaliseerde winkelbeleving, zowel online als offline. Zo helpt SafeSize retailers bij het verhogen van de omzet en conversie, terwijl het aantal retouren wordt teruggebracht. SafeSize is gevestigd in Almere en heeft een technologiecenter in Ljubljana, Slovenië. Kijk voor meer informatie op www.safesize.com.