Rensa kiest voor digitale werkplek van Cegeka

By 25 februari 2019Persberichten

Groothandelsketen Rensa Family heeft voor de technologische dienstverlener Cegeka gekozen om zijn werkplekken future-proof te maken en schaalbaar te houden. Rensa wil zo de performanceproblemen en slechte gebruikerservaringen achter zich laten. Cegeka zorgt in eerste instantie voor de installatie en het onderhoud van 400 werkplekken. Daarna zullen ook de overige 800 werknemers overschakelen op de nieuwe werkplek. De contractwaarde bedraagt ruim een miljoen euro over een periode van vijf jaar.

Rensa Family bestaat uit veertien bedrijven die zowel in Nederland, Duitsland als Roemenië actief zijn op het gebied van verwarming, ventilatie, sanitair, koudetechniek en energiebeheer. De centrale ICT-organisatie van Rensa voorziet alle medewerkers binnen de groep van ICT. De werkplekken van de Nederlandse groothandelsketen kampen echter al langere tijd met performanceproblemen en slechte gebruikerservaringen. De applicaties werken te traag en het beheer is omslachtig. Daarnaast verwacht Rensa een gebruikstoename van eigen devices. Omdat de huidige werkomgeving daar niet op ingesteld is, ging Rensa op zoek naar een nieuwe digitale werkplek.

Fred van der Sluijs, interim-directeur ICT en e-business van de Rensa Family: “De werkplekoplossing van Cegeka zal de onderlinge samenwerking en informatiedeling tussen onze medewerkers aanzienlijk vergemakkelijken. We zullen voortaan over een flexibele, toekomstgerichte en minder complexe werkplek beschikken. De kwaliteit van de werkplek is echter niet de enige reden waarom we met Cegeka in zee gaan: ook de culturele fit tussen Cegeka en Rensa speelt een belangrijke rol. De manier van communiceren, de flexibiliteit, de wil om tot de juiste oplossing te komen en het adviserend vermogen sluiten prima aan bij wat we van een ICT-dienstverlener verwachten. Het bezoek bij aardappelverwerkingsconcern Lamb Weston, een andere Cegeka-klant, heeft ons helemaal over de streep getrokken.”

Zander Colaers, MD Cegeka Nederland: “Wij zijn uiteraard verheugd om voortaan ook de digitale werkplekken van Rensa te mogen verzorgen. Momenteel voeren we bij Rensa al een aantal hybrid cloud-solutions en backend-gerelateerde projecten uit. Dat Rensa opnieuw voor Cegeka kiest, zien we als een bevestiging van onze sterk klantgerichte aanpak.”

Project Fit4Future

Voor de concrete implementatie van de werkplek, hebben Cegeka en Rensa het project ‘Fit4Future’ in het leven geroepen. Rensa wil met dit grote project de gebruikerstevredenheid op een veel hoger peil brengen, het beheer van de werkplek sterk vereenvoudigen en de werkplek aanbieden op de verschillende devices van de medewerkers. De werkplek zal ook voorzien worden van selfservice, intranet-functionaliteit en een solide beveiliging die voldoet aan de AVG, die in mei 2018 in werking trad.

###

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, technologische dienstverlener. Als strategische partner met een sterke expertise in multicloud-diensten begeleidt het zijn klanten bij hun digitale transformatie. Cegeka ondersteunt zijn klanten met software- en infrastructuuroplossingen, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor exponentiële technologieën, outsourcing en IT-consultancy. Bij het van origine Belgische ICT-bedrijf werken 4.000 mensen. In 2017 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 440 miljoen euro, een groei van 6,3% ten opzichte van 2016. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.