Paul Cornelisse (57) start als executive partner bij QA Consulting

Paul Cornelisse (57) start als executive partner bij QA Consulting

Delft, 7 mei 2020 –  Paul Cornelisse (57) is toegetreden als executive partner bij QA Consulting. Vanuit deze rol zal hij, naast zijn zelfstandige advieswerkzaamheden en functie als bestuurder bij het NCD (Nederlandse verenging voor Commissarissen en Directeuren), QA Consulting ondersteunen bij haar verdere expansie.

Voordat Cornelisse bij QA Consulting begon, bekleedde hij verschillende directiefuncties bij o.a. Metri, het Belgische Cegeka en EquaTerra (sinds 2011 onderdeel van KPMG). Vooral deze laatste is opvallend aangezien drie van de vier medepartners binnen QA Consulting: Reinout Dotinga, Maarten van Delden en Jan Willem van den Bos, ook afkomstig zijn van KPMG/EquaTerra.

“Mijn geloof in ‘ecocreatie’: samen met de markt en partners slim kennis delen en inzetten, wordt door QA Consulting als dagelijks principe gehanteerd. Dit principe, gecombineerd met de financiële- en sourcing experts bij QA Consulting, spreken mij zeer aan. Het voelt dan ook weer vertrouwd om met dit team te mogen werken”, aldus Cornelisse.

“We zien dat steeds meer CIO’s en CDO’s hun IT-organisatie omvormen tot een aantal digitale ketens die elk een aspect van de business ondersteunen. Deze kanteling van de IT-organisatie is noodzakelijk om de digitalisering van de business werkelijk door te voeren. Daarbij spelen de nodige strategische, inrichtings- en besturingsvraagstukken”, zegt Reinout Dotinga, Managing Partner bij QA Consulting. ‘Met Paul halen we een ervaren adviseur in huis die inmiddels zelf ook veel ervaring heeft als bestuurder maar ook in het adviseren van bestuurders”.

 

Over QA Consulting

Adviesbureau QA Consulting is opgericht in 2013 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in Quality Assurance, Benchmarking, Consultancy en Interim Management opdrachten. Opdrachtgevers van QA Consulting zijn voornamelijk CIO’s, CDO’s en CFO’s van Rijksonderdelen en het Bedrijfsleven. Het bureau wordt vooral gewaardeerd op de expertisegebieden: digitale strategie, IT sourcing, governance, vendor management en legal. Voor meer informatie: www.qaconsulting.nl

Contactpersonen voor de pers

Jan Willem van den Bos, janwillem@qaconsulting.nl / 06 51911871

of

Hans van Raaij, MCS PR – hans@mcspr.nl / 023 562 82 08.