Internationaal PR-netwerk Enterie lanceert distributiedienst voor persberichten

Dienst in Nederland beschikbaar via MCS PR

Hoofddorp, 13 mei 2020Enterie, een internationaal netwerk van onafhankelijke PR-bureaus, lanceert EnterieGO: een nieuw platform om bedrijfsnieuws internationaal te distribueren aan journalisten. EnterieGO is beschikbaar in 13 Europese landen – Nederland (MCS PR), België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden – en in de VS.

EnterieGODeze nieuwe dienst is specifiek opgezet voor organisaties die niet de capaciteit of het budget hebben voor structurele PR-activiteiten, maar die wel zo nu en dan nieuws onder de aandacht van de media willen brengen. Het is ook een interessante mogelijkheid voor bedrijven die eerst een korte-termijn PR-project willen uitproberen, voordat ze op een meer structurele wijze via PR aan hun reputatie en merkwaarde gaan werken.

‘Copy & paste’ werkt niet

Ieder land vraagt om een andere benadering van de pers. Wat in het ene land prima werkt, slaat in het andere land de plank volledig mis. De Enterie-bureaus vertrouwen daarom op hun eigen lokale experts, die precies weten wat de beste aanpak is voor hun markt.

“We zorgen bij ieder persbericht voor de juiste lokale insteek. Enterie stuurt dus niet precies hetzelfde persbericht uit in de verschillende landen, maar voorziet elk bericht van relevante lokale aanvullingen. Zo zorgen de Enterie-bureaus ervoor dat bedrijfsnieuws optimaal aansluit op de lokale cultuur, de juiste boodschappen bevat en voldoet aan de geldende journalistieke voorkeuren en standaarden”, zegt Marguerite van der Heijden, operationeel manager MCS PR. “Indien nodig, wordt een persbericht helemaal herschreven voordat het wordt gedistribueerd.”

Een ander voordeel van deze aanpak voor het distribueren van persberichten is dat bedrijven profiteren van de persoonlijke relaties met journalisten. Lokale PR-consultants weten precies welke media en welke journalisten geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen. Die benadering is veel effectiever dan grootschalige persmailings en wordt gewaardeerd door journalisten. Die ontvangen dagelijks tientallen persberichten in hun mailbox die volstrekt niet relevant zijn voor hun lezers.

Ook in de VS

Via EnterieGO kunnen bedrijven hun nieuws niet alleen in Europa distribueren, maar ook in de VS. EnterieGO zorgt ervoor dat overal dezelfde hoofdboodschap wordt gecommuniceerd, maar aangepast aan de Amerikaanse markt. Bedrijven die rekening houden met regionale verschillen in hun mediabenadering en investeren in een lokale aanpak, behalen de beste resultaten met hun persberichten.

Over Enterie
Enterie is een internationaal netwerk van onafhankelijke tech PR- en marketingbureaus in een groot aantal landen, waaronder Nederland (MCS PR), België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Zweden en Zwitserland. Kijk voor meer informatie op enterie.com.

Over MCS PR
MCS PR is een onafhankelijk full-service communicatiebureau. De dienstverlening van MCS PR richt zich vooral op techbedrijven. Tot de opdrachtgevers behoren zowel grote – al dan niet beursgenoteerde – organisaties, als middelgrote en kleine ondernemingen, waaronder Barracuda Networks, Cegeka, Cisco, Conscia, DXC Technology, Ebury, Eqeep Group, Fox IT, NorthC Datacenters, Pure Storage, QA Consulting, SAP Concur, SecureMe2, Stichting Milo en Veenman. MCS PR is lid van de internationale PR-netwerken Enterie en Convoy. Kijk voor meer informatie op mcspr.nl. Volg MCS PR ook op Twitter en LinkedIn.

Voor meer informatie:
MCS PR, Marguerite van der Heijden, marguerite@mcspr.nl
telefoon: +31 (0)23 – 562 82 08