Frasers Property Europe sluit samenwerking met Netdata

By 15 January 2019Persberichten

Amsterdam, 15 januari 2019Frasers Property Europe, ontwikkelaar, beheerder en investeerder van, met name logistieke centra, heeft een samenwerking gesloten met Netdata, onderdeel van de Solimas Groep, voor de outsourcing van zijn IT.

Remo Del Mistro, Algemeen Directeur Netdata: ”Recent is Geneba Properties N.V. opgegaan in de Frasers Property Groep. Dezelfde groep heeft tegelijkertijd nog een Duitse partij aangekocht: Alpha Industrial GmbH & Co KG. Sam zijn zij nu één organisatie geworden: Frasers Property Europe.

De groei in het aantal medewerkers en de fusie naar één organisatie heeft ook een grote impact op de eisen die worden gesteld aan de ICT-dienstverlening. Naast de wens om te migreren naar één gezamenlijk ICT-platform is er behoefte aan een significante verbetering op het gebied van performance, ondersteuning en informatiebeveiliging. Netdata zal een hybrid cloud workspace aanbieden in combinatie met Office 365 en een virtual desktop op basis van VMWare Horizon. Ook de grafische werkplekken met AutoCAD-software worden, met behulp van NVIDIA Grid technologie, gevirtualiseerd aangeboden vanuit de cloud. Tevens zal Netdata de lokale netwerkinfrastructuur van de kantoren in Nederland en Duitsland leveren en beheren.”

Nienke Jansen, Senior Office Manager Frasers Property Europa: “Wij hebben voor Netdata gekozen omdat zij vanaf het begin in ons selectieproces zeer proactief hebben meegedacht met onze belangrijkste requirements en beoordelingscriteria. Wij zochten een ICT-dienstverlener met een goede, heldere communicatiestructuur, een snelle responstijd en een technisch oplossend vermogen. Ons bezoek aan Netdata, gecombineerd met de wijze waarop zij invulling geven aan het serviceproces, gaf Frasers veel vertrouwen in een goede soepele samenwerking. Netdata, als onderdeel van de Solimas Groep, is groot genoeg om toekomstbestendige en professionele dienstverlening te kunnen bieden, maar klein genoeg om snel en pragmatisch te schakelen.”

Over Frasers Property Europe
Frasers Property Europe is ontwikkelaar, beheerder en investeerder van met name logistieke centra en bedrijfskritieke voorzieningen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Frasers Property Europe heeft een vastgoedportefeuille met een waarde van circa € 1,5 miljard. Het bedrijf ontwikkelt en beheert industriële panden voor zichzelf en voor derde partijen. Kijk voor meer informatie op www.frasersproperty.com/eu.

Over Netdata
Netdata, onderdeel van de Solimas Groep, is dè managed service provider voor bedrijven en organisaties in Nederland. Vanuit een trusted advisor rol biedt Netdata de beste oplossingen voor de behoeften van klanten zoals FIFPro, Bouw Logistic Services en Bakeplus, compleet met een totaal pakket aan ICT services en eigen Cloud oplossingen. Netdata voert de regie over de gehele IT keten, ook over IT leveranciers die klanten zelf hebben gekozen. Hiermee garandeert Netdata dan ook dat eindgebruikers onbezorgd kunnen werken en bij vragen snel en persoonlijk geholpen worden. Kijk voor meer informatie op www.netdata.nl

 

Contactpersonen voor de pers
Solimas Groep
Cathy van de Garde
T: +31 6 23 32 67 89
E: c.vandegarde@solimas.nl

Frasers Property Europe
CFF Communications
Jan van Ewijk
T +31 (0)20 575 4011
E jan.vanewijk@cffcommunications

MCS PR
Solimas Persdesk
T: 023 56 28 208
E: solimas@mcspr.nl