Internationale tech-PR: het Enterie PR-netwerk

Enterie: een pan-Europees PR-netwerk

Bedrijven willen groeien. Voor zowel tech startups als voor meer gevestigde techbedrijven is uitbreiden naar andere landen een van de beste manieren om die groei te bereiken. Bent u op zoek naar tech PR-partners die ondersteunen bij de lancering van uw bedrijf in nieuwe markten, zijn wij de partner voor u. MCS PR is lid van Enterie: een internationaal netwerk van PR-bureaus die zijn gespecialiseerd in de digitale economie. Samen helpen wij snel groeiende, innovatieve merken om uit te breiden naar andere landen in Europa en naar de VS.

“Als ik nog maar één dollar over had, zou ik dat uitgeven aan PR’ – als deze uitspraak van Bill Gates u bekend voorkomt, bent u niet zomaar op deze pagina terechtgekomen. Net als iedere andere industriesector, hebben ook bedrijven in de techsector PR nodig. De mogelijkheden en voordelen van nieuwe technologieën moeten toegelicht worden, nieuwe merken moeten het vertrouwen winnen van hun doelgroepen en nieuwe diensten moeten bekendgemaakt worden. Daarom heeft u een tech PR-bureau nodig dat technologie begrijpt – met de juiste ervaring, de juiste kennis en de juiste mediarelaties.

PR voor zowel startups als voor gevestigde bedrijven

PR is zaaiend; het vraagt om continuïteit en een aanpak voor de lange termijn. Het kost tijd om uw naamsbekendheid en de bekendheid van uw product of dienst op te bouwen. het kost tijd voordat uw cliënten u leren kennen en vertrouwen.

Bij tech startups zijn snelle koerswijzigingen en aanpassingen natuurlijke stappen in het ontwikkelproces. Uw product of dienst kan veranderen, uw bedrijfsmodel kan veranderen. Is het dan wel zinvol om te investeren in PR? Absoluut. Maar tech startups hebben wel speciale behoeften als het gaat om PR. Ze moeten zich focussen op het opbouwen van hun naamsbekendheid en geloofwaardigheid. Daarvoor hebben ze flexibele diensten nodig, met kortere projecten en voortdurende evaluaties. Ze hebben effectieve acties nodig, met die snel resultaten opleveren.

Is een startup eenmaal uitgegroeid tot een meer gevestigde organisatie, is het tijd voor een strategie voor de lange termijn. De reputatie verder opbouwen en versterken, een stevige positionering, mediarelaties opbouwen en een goede share-of-voice bereiken. Of u nu een startup bent of een meer gevestigde organisatie, u heeft een PR-bureau nodig dat voorziet in uw veranderende behoeften en meegaat met de ontwikkeling van uw bedrijf.

Internationaal groeien

PR is essentieel als u een buitenlandse markt wilt betreden. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien makkelijker voor techbedrijven, voor bedrijven die online diensten leveren of hun producten online verkopen. Maar zelfs als uw product of dienst probleemloos over hele wereld gebruikt kan worden: u heeft te maken met klanten in een specifieke markt. Als u een nieuwe markt betreedt, heeft u een PR-bureau nodig dat u kan introduceren bij uw doelgroepen in dat land – partners, influencers, klanten, media, etc. Een PR-bureau dat de lokale markt, de lokale voorkeuren, gewoontes, do’s & dont’s, taalgebruik etc. kent. Een PR-bureau dat u helpt om bij het bereiken van zichtbaarheid en geloofwaardigheid. En een PR-bureau dat u helpt om vergissingen, fouten en valkuilen in de communicatie te vermijden.

Met succes een nieuwe markt betreden met Enterie

De partners van het Enterie-netwerk zijn gespecialiseerd in communicatie rond digitale technologie – van hardware tot software, van e-commerce tot fintech. Daarnaast beschikken we over ruime ervaring in het lanceren van nieuwe bedrijven in onze lokale markten.

Alle aangesloten bureaus zijn onafhankelijke tech PR-bureaus met de beste kennis over hun lokale markt en lokale voorkeuren. We hebben geen corporate organisatie boven ons, waardoor we flexibel, wendbaar en rendabel zijn. Toch zorgen we voor goed gecoördineerde en afgestemde internationale communicatie, voor de beste resultaten.

We bieden een breed scala aan PR-diensten, van marktonderzoek en -analyse via het ontwikkelen van kernboodschappen tot het opstellen van een optimale communicatiestrategie.

Wij onderhoudenbieden mediarelaties, pitchen uw verhaal bij de pers, regelen interviews, distribueren persberichten, verzorgen communicatie via sociale media en nog veel meer. Wij helpen u met het opbouwen en onderhouden van een positieve relatie met partners, influencers en andere stakeholders.

Samenvattend: wij verzorgen mediarelaties. Ongeacht of het paid, earned, owned of shared is.

Naast de Benelux, heeft Enterie tevens partners in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.