Werken bij MCS

Home/Over MCS PR/Werken bij MCS
Werken bij MCS 2017-07-21T09:23:53+00:00

MEEWERKSTAGE ACCOUNT ASSISTANT PUBLIC RELATIONS BIJ MCS PR: IEDERE DAG ANDERS

Een saaie dag op kantoor? Dat soort dagen kennen we bij MCS PR niet. Geen dag is hier hetzelfde. Het ene moment ben je bezig voor een bekende multinational in de techsector, even later stort je je op een creatieve PR-actie voor een kersverse startup. MCS PR is een dynamisch bedrijf. We werken in teams, waarbij de leden elkaar aanvullen en steunen. Inmiddels hebben we ruim 25 jaar ervaring met ‘digital PR’ voor een groot aantal bedrijven uit de techsector, van grote A-merken tot kleine specialisten.

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en ondernemende stagiair(e) die geïnteresseerd is in technologie en die een boeiende stageplek zoekt voor 4 – 5 dagen per week. Het gaat om een periode van circa vijf tot zes maanden.

Je wordt hier voortdurend uitgedaagd. En als je kansen weet te benutten, kan je hier veel leren en ervaring opdoen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het up-to-date houden van onze lijst met perscontacten, het opvolgen van persvragen, de verwerking van media resultaten en het ondersteunen van de accountmanagers. Wat je daarvoor nodig hebt, is een nieuwsgierige, leergierige en open instelling, teamspirit en een proactieve opstelling.

Kerntaken :

 • Het in overleg met account managers en account directors uitvoeren van diverse taken en opdrachten:
  • Meehelpen organiseren, coördineren en uitvoeren van PR acties en projecten
  • Het maken van persselecties voor het verzenden van de persberichten
  • Het bewaken van de voortgang en kwaliteit van publicaties in de media
  • Het verzorgen van rapportages omtrent bereikte (social) media resultaten
  • De logistieke organisatie van persbijeenkomsten en speciale events
  • Het boeken van reizen, kamers, restaurants e.d.
 • Het ondersteunen van de account managers in het proactief opbouwen, uitbouwen en onderhouden van het relatienetwerk (klanten en media)
 • Informatie verzamelen over speciale themanummers in de media, beurzen, evenementen
 • Het maken van bespreekverslagen en bijwerken van projectlijsten

Dienstverlening, zowel intern als extern, staat bij ons bovenaan. De stagiair(e) die wij zoeken weet van aanpakken, is dagelijks actief op sociale media en is geïnteresseerd in wat technologie en innovatie betekenen voor onze samenleving. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, goede kennis van de Engelse taal en ervaring met Microsoft Office zijn vereist.

We zijn een klein en hecht team, informeel, toegankelijk en we houden van korte lijntjes. En van honden!

Durf je deze uitdaging aan?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar Perlita Fränkel: perlita@mcspr.nl.