GR8 Nederland gaat hotels digitaliseren in samenwerking met Avit Group

Home/Persbericht/GR8 Nederland gaat hotels digitaliseren in samenwerking met Avit Group

GR8 Nederland gaat hotels digitaliseren in samenwerking met Avit Group

Avit bouwt volledig geïntegreerd ICT-platform op basis van Cisco & LG-technologieën

Nieuwegein, 22 februari 2018 Avit Group heeft een overeenkomst getekend met de horecagroep GR8 Nederland voor de volledige digitalisering van de zeven hotels in Nederland. Avit gaat in deze hotels een geïntegreerde ICT-infrastructuur inrichten die digitale innovaties mogelijk maakt. Met deze vernieuwing wil GR8 Nederland zijn gasten een ‘Wow!’-effect en een bijzondere beleving bieden.

Hotelgroep GR8 Nederland gaat de komende maanden al zijn hotels verbouwen en grondig moderniseren. De inzet van de nieuwste digitale technologie staat daarbij centraal. Zo worden de voorkeursinstellingen van hotelgasten – waaronder klimaat, verlichting, etc. – bewaard, zodat bij een volgend bezoek het een en ander automatisch al is ingesteld volgens hun persoonlijke voorkeuren. Dit gebeurt ook bij overnachting bij een andere GR8-vestiging. Zo kan de gast in alle GR8 Hotels rekenen op een bijzondere, gepersonaliseerde beleving, die de klantloyaliteit versterkt.

Naast ondersteuning van hospitality-innovaties zorgt de nieuwe infrastructuur voor optimale gegevensbeveiliging, voor lagere operationele kosten en voor een hogere productiviteit. Inmiddels is gestart met de werkzaamheden in het GR8 Hotel in Oosterhout, dat begin mei zal worden opgeleverd.

In nauw overleg met GR8 bouwt het R&D ontwikkelteam van Avit een op Cisco-technologie gebaseerde ICT-architectuur (bestaande uit LAN, WAN, WiFi, collaboration, IoT, digitale gebouwoplossingen en security), gecombineerd met systemen van LG (waaronder IPTV en klimaatbeheersing) en systemen voor verlichting, bewaking, meldkamer, aanbieden van tv-content, werkplekken, etc.. Alles wordt door Avit geïntegreerd tot één platform dat de aansturing van alle systemen en de onderlinge koppelingen regelt. Dit platform vervangt de traditionele hotel domotica- en KNX-systemen volledig.

“De hotelgast van nu stelt zeer hoge eisen aan het comfort, de service en de faciliteiten. Slimme digitale technologie speelt een centrale rol om in deze wensen te kunnen voorzien en onze gasten een bijzondere hotelervaring te bieden”, zegt Martien Heinrichs, CEO van GR8 Nederland. “Uit de gesprekken die we hebben gevoerd met Avit en de voorstellen die daaruit zijn gekomen, spreekt een ongeëvenaarde expertise op het gebied van hospitality. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Avit ons gaat helpen om van de GR8 Hotels showcases van digitale innovatie te maken.”

“Dit is zonder twijfel een van de mooiste en omvangrijkste projecten die Avit tot nu toe mag doen binnen de hospitality-markt. Er zitten tal van aspecten aan waarbij onze expertise op hospitality gebied een centrale rol speelt en die ons uitdagen om met innovatieve oplossingen te komen”, zegt Ronald Kraanen, algemeen directeur van Avit Group. “De keuze van GR8 Nederland voor Avit is voor een belangrijk deel te danken aan het feit dat wij een eigen R&D-afdeling hebben die in staat is om de verschillende systemen met elkaar te integreren tot één platform dat eenvoudig te beheren is. Daarnaast ontstaan totaal nieuwe mogelijkheden om informatie uit deze systemen met elkaar te combineren voor betere business analyses en voor een betere dienstverlening aan gasten.”

“Met Cisco’s meerjarige investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland dragen we actief bij aan allerhande sectoren om versneld – en veilig – te digitaliseren. In elke sector blijken er nog vele uitdagingen te zijn en die obstakels proberen we samen met onze partners te overwinnen. Dit intensieve digitaliseringsproject bij GR8 Nederland dat Avit implementeert met Cisco-technologie is daar een voorbeeld van”, zegt Peter Dijkstra, business development manager IoT bij Cisco Nederland.

Over Avit
Als gespecialiseerd netwerk-integrator op het gebied van branche gerelateerde infrastructurele ICT-oplossingen, ontwerpt en implementeert Avit complete netwerken. Zowel on-premise als vanuit de cloud levert Avit geïntegreerde oplossingen op het gebied van datacenters, enterprise networking & security (routing, switching, wireless end-to-end security en collaboration. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel en vertalen zich in een maximale klanttevredenheid. Als officieel gecertificeerd Gold Cisco-partner is het bedrijf trots op zijn ‘Customer Satisfaction Excellence’-status en de recente onderscheiding Cisco Commercial Partner of the Year 2017. Kijk voor meer informatie op www.avitgroup.com.

2018-02-22T10:09:18+00:00