Fox-IT benoemt Erik Ploegmakers tot directeur Fox Crypto

Home/Persbericht/Fox-IT benoemt Erik Ploegmakers tot directeur Fox Crypto

Fox-IT benoemt Erik Ploegmakers tot directeur Fox Crypto

Joost Halkes: ‘Vertrouwd gezicht keert terug naar Fox-IT’

Delft, 19 februari 2018Erik Ploegmakers (39) is per 1 maart benoemd tot Global Head of Crypto & High Assurance bij Fox-IT. Ploegmakers was tot voor kort Managing Director Security Services bij KPN. Met zijn aanstelling bij het Delftse securitybedrijf keert hij terug in een vertrouwde omgeving. Erik Ploegmakers is namelijk in 2006 zijn loopbaan begonnen bij Fox-IT als forensisch onderzoeker.

In zijn nieuwe functie als Global Head of Crypto & High Assurance is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor kritieke omgevingen, evenals de nationale en internationale expansie van deze producten en diensten.

Managing Director Joost Halkes: “We zijn heel blij dat Erik ervoor gekozen heeft terug te keren naar Fox-IT. Hij heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity. Erik is voor veel partners en klanten een vertrouwd gezicht. We kijken er naar uit om hem weer te mogen verwelkomen bij Fox-IT.”

Over Erik Ploegmakers
Erik Ploegmakers is meester in de rechten (cyberlaw, criminal law en eLaw). Na zijn studie (2006) werd hij Forensisch onderzoeker bij Fox-IT.  In 2007 werd hij COO van de business unit Fox Replay. Via DearBytes kwam hij bij KPN waar hij tot voor kort de functie van Managing Director Security Services bekleedde.

 

 

Over de directie
Met de komst van Erik Ploegmakers is de nieuwe directie van Fox-IT compleet. De dagelijkse leiding van het bedrijf is naast Erik in handen van Joost Halkes (Managing Director), Rob Koppen (Director Finance & Support), Walter Doorduin (Director Delivery), Jeremy Butcher (Chief Technology Officer) en Marcel van Oirschot (Commercial Director). Dit team wordt gecomplementeerd met drie councelors, namelijk Erik de Jong (Chief Research Officer), Frank Groenewegen (Chief Security Expert) en Michelle Postma  (Head of Government Relations).

Over Fox-IT
Fox-IT voorkomt, onderzoekt en beperkt de meest serieuze cyberdreigingen. We doen dat aan de hand van innovatieve oplossingen voor overheden, defensie, politie, justitie, kritieke infrastructuren, banken en grote ondernemingen wereldwijd. Fox-IT is onderdeel van de NCC Group. Kijk voor meer informatie op https://www.fox-it.com/nl/ of op de Fox-IT newsrooom: https://www.fox-it.com/nl/over-fox-it/corporate-nieuws/.

 

 

2018-02-19T14:49:57+00:00