Slimme apparaten thuis automatisch beschermd met D-Link Wi-Fi Router Powered by McAfee

Home/Persbericht/Slimme apparaten thuis automatisch beschermd met D-Link Wi-Fi Router Powered by McAfee

Slimme apparaten thuis automatisch beschermd met D-Link Wi-Fi Router Powered by McAfee

D-Link AC2600 Wi-Fi Router Powered by McAfee en Connected Home Technology van Intel combineren krachtige netwerkprestaties met automatische bescherming en eenvoudige installatie

AC2600 Wi-Fi Router Powered by McAfee

Schiphol-Rijk, 8 januari 2018 D-Link en McAfee hebben vandaag de D-Link AC2600 Wi-Fi Router Powered by McAfee (DIR-2680) aangekondigd, een alles-in-één oplossing die slimme apparaten op het thuisnetwerk automatisch beschermt. De nieuwe router past binnen de visie van beide bedrijven: voorzien in de groeiende behoefte aan online beveiliging van gebruikers die een meer en meer ‘connected’ leven leiden. De oplossing bestaat uit de krachtige dual-band 802.11ac-router van D-Link met MU-MIMO-technologie die zorgt voor betere WiFi-prestaties, het McAfee Secure Home Platform dat alle op het netwerk aangesloten apparaten automatisch beveiligt en een Intel Home Wi-Fi Chipset uit de WAV500-serie die zorgt voor robuuste WiFi-connectiviteit.

Het aantal aangesloten apparaten in huis is snel gegroeid: van tablets en gameconsoles tot IP-bewakingscamera’s, slimme deursloten, etc. Gartner voorspelt dat er in 2020 20 miljard verbonden apparaten zullen zijn, en dat hun rol en invloed de komende tien jaar sterk zal toenemen(1). Naast voordelen voor gebruikers zorgt dit echter ook voor nieuwe beveiligingsproblemen, omdat Internet of Things (IoT) -apparaten – net zoals pc’s en smartphones – het doelwit worden van aanvallen. De nieuwe D-Link AC2600 Wi-Fi-router Powered by McAfee beschermt direct en automatisch alle op het thuisnetwerk aangesloten apparatuur, ook IoT-apparaten zonder display.

“We moeten voorop lopen bij het voorkomen en bestrijden van cybercriminaliteit, omdat consumenten zich veilig en beschermd moeten voelen in een tijd van toenemende cyberdreigingen”, zegt John Giamatteo, executive vice-president van McAfee’s consumer business group. “Deze samenwerking met D-Link zorgt voor betere connectiviteit én meer gemoedsrust, omdat consumenten erop moeten kunnen vertrouwen dat hun apparaten beschermd worden.”

McAfee’s Global Threat Intelligence biedt flexibele machine learning, dat beschermt tegen malware en aanvallen voorkomt. De DIR-2680 is ontwikkeld voor consumenten en bewoners van ‘slimme huizen’ die op zoek zijn naar het ultieme en optimaal beveiligde thuisnetwerk. Het beschermt de op het netwerk aangesloten apparaten tegen hackers en gegevensdiefstal. Bovendien beschermen uitgebreide functies voor ouderlijk toezicht de kinderen in huis. De DIR-2680 is eenvoudig te installeren met de D-Link Wi-Fi-app en kan overal worden beheerd met de McAfee Secure Home Platform-app.

“Naarmate het aantal verbonden apparaten in woningen toeneemt, maken consumenten zich steeds meer zorgen over hun online veiligheid”, zegt Anny Wei, president en CEO van D-Link. “D-Link heeft de handen ineengeslagen met McAfee en Intel om deze problemen op te lossen met een krachtige en eenvoudig te beheren alles-in-één oplossing. De nieuwe AC2600 Wi-Fi Router Powered by McAfee is onze oplossing voor consumenten die hun huizen en kinderen willen beschermen tegen de groeiende online dreigingen.”

“Nu consumenten meer ‘connected’ apparaten in huis halen en hier steeds meer mee doen, verwachten ze betrouwbare en veilige connectiviteit”, zegt Dan Artusi, vice president en general manager van Intels Connected Home Division. “We werken nauw samen met marktleiders zoals D-Link om oplossingen te ontwikkelen die thuisnetwerken sneller, slimmer en veiliger maken.”

Extra functies en voordelen:

 • Uitgebreide en eenvoudige beveiliging
  • Eenvoudige installatie en automatische bescherming voor alle apparaten, met volledige controle vanaf elke locatie
  • End-to-end-beveiliging, ontwikkeld om potentiële dreigingen te voorkomen, detecteren en corrigeren
 • Superieure prestaties
  • Streaming HD-video en razendsnelle downloads met dual-band 802.11ac met MU-MIMO-technologie
  • Intel Home Wi-Fi Chipset ondersteunt maximaal 128 aangesloten apparaten
 • Bescherming van thuisautomatisering
  • Real-time monitoring voor veiliger browsen op internet en optimale beveiliging van IoT-apparatuur
 • Uitgebreid ouderlijk toezicht
  • Aangepaste bescherming voor ieder kind, inclusief gepersonaliseerde inhoudsfilters en beperking van de gebruikstijden
 • Machine learning
  • McAfee’s Global Threat Intelligence is een flexibele oplossing die malware en schadelijke websites blokkeert
 • Serieuze bescherming heeft serieuze kracht nodig
  • Het draadloze verkeer wordt volledig afgehandeld door de Intel Home Wi-Fi Chipset. Zo is de Intel AnyWAN SoC – de primaire `processor in de router – volledig beschikbaar voor software- en beveiligingsfuncties.

Beschikbaarheid

De DIR-2680 AC2600 Wi-Fi-router Powered by McAfee is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018.

Over McAfee
McAfee is een van ’s werelds grootste onafhankelijke cybersecuritybedrijven. Geïnspireerd door de kracht van samenwerking, creëert McAfee zakelijke en consumentenoplossingen die de wereld veiliger maken. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com.

Over D-Link
D-Link is een wereldwijd vooraanstaand bedrijf dat mensen, bedrijven en steden met elkaar verbindt. Het bedrijf streeft ernaar meer huizen, kleine ondernemingen, middelgrote tot grote organisaties en service providers met elkaar te verbinden. D-Link implementeert en ondersteunt unified network-oplossingen die switching, draadloze connectiviteit, breedband, IP-camerabewaking en beheer via de cloud met elkaar combineren. D-Link is in 1987 in Taiwan opgericht door een groep van zeven vrienden en telt wereldwijd inmiddels ruim 2.000 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.dlink.nl.

2018-01-08T14:04:13+00:00