Cegeka lanceert blockchain-starterskit voor bedrijven

Home/Persbericht/Cegeka lanceert blockchain-starterskit voor bedrijven

Cegeka lanceert blockchain-starterskit voor bedrijven

Cegeka gelooft sterk in de meerwaarde van blockchain en lanceert daarom een gratis Do It Yourself-blockchain-starterskit die de technologie toegankelijker maakt voor bedrijven. Het bedrijf ondervindt dat de interesse ervoor groot is, maar dat de drempel vaak nog te hoog ligt om erin te investeren. Met de starterskit kunnen zij deze drempelvrees overwinnen.

Proof-of-concept in een week, pilot in een maand, product in een jaar

De starterskit bestaat uit een open source, proof-of-concept framework en een concreet stappenplan waarmee bedrijven op een eenvoudige, laagdrempelige manier kunnen ontdekken of en zo ja, hoe blockchain kan bijdragen aan hun organisatie. IT-managers en softwareontwikkelaars kunnen er direct mee aan de slag, maar ook mensen met minimale programmeerkennis kunnen experimenteren met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. Als het bedrijf na die experimenteerfase overtuigd is van een proof-of-concept, kan Cegeka dat in een maand tijd uitwerken tot een pilot, en binnen een jaar tot een kant-en-klaar product dat daadwerkelijk zakelijke waarde genereert.

Het ontbrekende puzzelstuk

Cegeka, een pionier op het vlak van toepassingen met exponentiële technologieën zoals blockchain, artificial intelligence en Internet of Things, ontwikkelt al vele jaren blockchaintoepassingen en heeft inmiddels op dit vlak de nodige expertise opgebouwd. Het blijkt echter dat er nog misvattingen bestaan over de technologie en dat de mogelijke toepassingen ervan onvoldoende bekend zijn bij bedrijven. Dat maakt de stap om blockchain te introduceren vaak nog te groot.

Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka: “We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business. We willen bedrijven helpen om dat puzzelstukje te vinden door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept open te stellen voor iedereen. Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met de tools van Cegeka gratis en binnen een week tijd.”

Hoe werkt het?

Met Cegeka’s open source toolkit en aan de hand van een concreet stappenplan kunnen bedrijven eenvoudig zelf een blockchainapplicatie creëren. De verschillende stappen bestaan uit het opzetten van een blockchainnetwerk, het aanpassen van de meegeleverde front-end applicatie en het demonstreren van een werkende applicatie. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig beginnen op basis van de template van Cegeka en alle complexe deploymentprocessen zijn geautomatiseerd.

De starterskit is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een sterke basis in programmeren (JavaScript en Angular), zoals softwareontwikkelaars en IT-managers. Toch kunnen ook mensen met minimale programmeerkennis aan de slag met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. De starterskit dient vooral als experimenteermiddel, maar er kunnen ook demoversies mee gebouwd worden.

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, technologische dienstverlener. Als strategische partner met een sterke expertise in multicloud-diensten begeleidt het zijn klanten bij hun digitale transformatie. Cegeka ondersteunt zijn klanten met software- en infrastructuuroplossingen, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor exponentiële technologieën, outsourcing en IT-consultancy. Bij het van origine Belgische ICT-bedrijf werken 4.000 mensen. In 2017 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 440 miljoen euro, een groei van 6,3% ten opzichte van 2016. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

2018-12-18T10:32:01+00:00