Barracuda biedt datareplicatie naar Amazon Web Services

Home/Persbericht/Barracuda biedt datareplicatie naar Amazon Web Services

Barracuda biedt datareplicatie naar Amazon Web Services

Klanten, partners en managed service providers (MSPs) kunnen nu kiezen tussen opslag in de Barracuda Cloud of de AWS public cloud

Aartselaar (België), 7 maart 2018 Organisaties in EMEA die gebruikmaken van Barracuda Backup kunnen data van eigen opslagsystemen of van virtuele backup appliances nu repliceren naar Amazon Web Services (AWS). Deze nieuwe optie biedt klanten, resellers en MSPs meer flexibiliteit om hun gegevens te beschermen tegen verlies of calamiteiten, zoals een ransomware-aanval. De replicatiemogelijkheid naar AWS komt naast de bestaande mogelijkheid voor replicatie naar de Barracuda Cloud.

Voor effectieve gegevensbescherming is het belangrijk dat data off-site worden gerepliceerd, om ze te beschermen tegen calamiteiten en dataverlies. Veel organisaties hebben echter niet de middelen om zelf een tweede datacenter op een andere locatie in te richten. Zij hebben daarom een eenvoudige en betaalbare oplossing nodig om hun backups zeker te stellen. Organisaties kiezen hiervoor steeds vaker de cloud. Volgens een nieuw rapport van Barracuda dat vandaag is gepubliceerd, repliceert een op de vier organisaties nu al data naar de cloud, terwijl ongeveer 15 procent rechtstreeks backups naar de cloud maakt.

“Efficiënte databescherming vereist dat data snel hersteld kunnen worden in geval van dataverlies of een calamiteit”, zegt Alain Luxembourg, Territory Manager Nederland bij Barracuda Networks. “Met onze huidige replicatietechnologie kunnen organisaties data makkelijk, veilig en efficiënt naar de Barracuda Cloud of naar een andere backup appliance sturen. De nieuwe versie biedt daarnaast de mogelijkheid om data net zo eenvoudig te repliceren naar Amazon Web Services.”

Barracuda Backup is een geïntegreerde end-to-end oplossing waarmee klanten, resellers en MSPs data kunnen repliceren naar hun eigen AWS Simple Storage Service (S3) opslagvolume (‘storage bucket’). Barracuda zorgt daarbij voor de benodigde infrastructuur in AWS. Klanten die data repliceren naar AWS kunnen gevirtualiseerde omgevingen ook rechtstreeks terugzetten naar hun AWS EC2-verwerkingsomgeving. Gebruikers hoeven AWS niet zelf in te richten en hoeven niet over AWS-expertise te beschikken voor replicatie en herstel.

Met de nieuwe replicatiemogelijkheid is Barracuda een van de weinige AWS-partners die zowel security- als opslagoplossingen bieden voor twee belangrijke AWS infrastructuurpijlers: Security en Data Protection. Barracuda is een AWS Advanced Technology Partner en biedt firewall-oplossingen in AWS, waaronder Barracuda’s Web Application Firewall. Deze is goedgekeurd en gecertificeerd aan de hand van de AWS APN Competency Certification.

Voor meer informatie over Barracuda’s oplossingen voor databescherming (incl. prijzen en beschikbaarheid): http://cuda.co/backup.

Aanvullende informatie:

Rapport – Data Protection in the Age of the Cloud: http://cuda.co/w
EMEA backup and disaster recovery: A fragmented picture: http://cuda.co/32599
Data Protection in Age of Ransomware: http://cuda.co/19456
Unlocking the Benefits of Public Cloud: http://cuda.co/19259

Over Barracuda Networks
Barracuda vereenvoudigt IT met voor de cloud geschikte oplossingen waarmee klanten hun netwerken, toepassingen en data kunnen beschermen, ongeacht waar deze zich bevinden. Deze krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare oplossingen worden gebruikt door ruim 150.000 organisaties over de hele wereld. Ze zijn beschikbaar als appliance, als virtuele appliance en in configuraties voor de cloud en voor hybride omgevingen. Het businessmodel van Barracuda is gericht op het bieden van waardevolle, op abonnementen gebaseerde IT-oplossingen die end-to-end netwerk- en databescherming bieden. Kijk voor meer informatie op www.barracuda.com.

2018-03-07T12:38:29+00:00