Avit sluit partnerovereenkomst met IQ Messenger

Home/Persbericht/Avit sluit partnerovereenkomst met IQ Messenger

Avit sluit partnerovereenkomst met IQ Messenger

 

Merkonafhankelijk communicatieplatform ontsluit nieuwe marktsectoren voor Avit.

Nieuwegein, 1 februari 2018 – Avit heeft een partnerovereenkomst gesloten met IQ Messenger. Middels dit softwareplatform kunnen verschillende bestaande traditionele communicatiesystemen en gebouwbeheersystemen met elkaar communiceren waardoor er verschillende nieuwe functionaliteiten ontwikkeld kunnen worden.

IQ Messenger is een alarmerings- en messaging platform op basis van IP. Het fungeert als intelligente brug tussen een breed scala aan zowel nieuwe als bestaande communicatie- en messaging systemen voor specifieke bedrijfssectoren. Het platform ondersteunt een breed scala aan technologieën, van verpleegoproepsystemen, DECT, VoWiFi en de collaboration oplossingen van Cisco, tot mobiele apps op iOS en Android. Het platform wordt vooral toegepast in de zorg, de industrie en de hospitality sector. IQ Messenger biedt applicaties en integraties voor organisaties waar kritische alarmering een rol speelt. Omdat het platform merkonafhankelijk is, kunnen zowel klassieke als moderne technologieën gecombineerd worden. Zo wordt het werkproces centraal gesteld en zijn organisaties niet langer afhankelijk van één leverancier.

“IQ Messenger is een belangrijke aanvulling op ons portfolio, waarmee Avit zich veel sterker kan onderscheiden in een aantal belangrijke sectoren, met name in de zorg”, zegt Marco Remkes, technisch directeur Avit. “We zien een groeiende vraag naar oplossingen om gescheiden systemen met elkaar te koppelen tot een geïntegreerd platform. IQ Messenger is het enige platform dat deze mogelijkheid biedt en dat volledig merkonafhankelijk is. We zien dan ook veel kansen in de zorg en de hospitality sector, waar we onder andere systemen die werken met de KNX-, BACnet- of ESPA-protocollen met elkaar kunnen koppelen. Zo kunnen we efficiëntere werkprocessen realiseren en is het mogelijk om meldingen van deze systemen bijvoorbeeld naar een smartphone te sturen.”

“Avit Systems is een van de weinige network integrators in Nederland die beschikken over de kennis en expertise die nodig zijn om onze oplossing goed te implementeren. Daarbij zorgt vooral de softwareontwikkeling binnen Avit voor toegevoegde waarde”, zegt Paul Vos, CEO van IQ Messenger. “We zijn daarom erg blij met deze partnerovereenkomst en kijken er naar uit om samen met Avit nieuwe integraties en oplossingen bij klanten te kunnen realiseren.”

Om IQ Messenger optimaal bij klanten te kunnen implementeren, zijn diverse software en sales engineers van Avit reeds gecertificeerd voor dit platform. Ook zijn er al enkele gezamenlijke projecten opgestart.

 

Over IQ Messenger
IQ Messenger is software producent van de krachtigste geïntegreerde oplossing ten behoeve van verpleegoproep, alarmering, persoonsbeveiliging, rapportage en communicatie voor de zorg, detentie, industrie, beveiliging en BHV. Ons full IP platform met vele slimme integraties stelt organisaties op de eerste plaats, middels een ongekende flexibiliteit, beheergemak en volledigheid van integraties is de klant vanaf nu ‘in control’. IQ Messenger ontwerpt, ontwikkelt, produceert, verkoopt en ondersteunt haar software in eigen regie. Voor meer informatie: http://iqmessenger.com.

Over Avit

Als gespecialiseerde netwerk-integrator op het gebied van branche gerelateerde infrastructurele ICT-oplossingen, ontwerpt en implementeert Avit complete netwerken. Zowel on-premise als vanuit de cloud levert Avit geïntegreerde oplossingen op het gebied van datacenters, enterprise networking & security (routing, switching, wireless end-to-end security en collaboration. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel en vertalen zich in een maximale klanttevredenheid. Als officieel gecertificeerd Gold Cisco-partner is het bedrijf trots op zijn ‘Customer Satisfaction Excellence’-status en de recente onderscheiding Cisco Commercial Partner of the Year 2017. Kijk voor meer informatie op www.avitgroup.com.

Contactpersoon voor de pers:

Avit, Iris Mulder, tel. +31 6 41 84 42 79, iris.mulder@avitgroup.com

of

MCS PR, tel: +31 (0)23 56 28 208, info@mcspr.nl

2018-02-01T10:41:06+00:00